Wat kunt u van ons verwachten.

Fysiotherapie

Het bewegingsapparaat is een, over het algemeen, goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten, waar we dagelijks op moeten kunnen vertrouwen. Lopen, staan, bukken, tillen, springen, zijn meestal volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Pijn en bewegingsbeperkingen kunnen het bewegen minder vanzelfsprekend maken.

Op zo'n moment kunt u besluiten contact te zoeken met de specialist- in- bewegen: de fysio/manuele therapeut. De behandeling zal erop gericht zijn de bestaande klachten te verhelpen, en door advies en preventieve maatregelen, klachten in de toekomst te voorkomen. Dit kan uiteraard niet zonder een actieve opstelling en deelname van U, als patiënt.

De behandeling van de fysiotherapeut kan bestaan uit:

  • informeren en begeleiden van de patiënt
  • oefenen en sturen van vaardigheden en functies
  • pijndemping, b.v door massage
  • actieve oefentherapie

Zie voor meer informatie www.kngf.nl

Haptonomie

Fysiotherapie op haptonomische basis begeleidt de ontwikkeling van het voelend vermogen van de patiënt met als doel in het dagelijks leven beter om te kunnen gaan met (pijn)klachten en eventuele beperkingen.

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegen.

Hiervoor gebruikt de manueel therapeut specifieke technieken zoals manipulaties en mobilisaties.
De effecten van deze soms wat hardere en soms zachtere handgrepen zijn meestal meteen merkbaar: de pijn wordt minder en de beweeglijkheid neemt toe.

Voor meer informatie: www.nvmt.nl

McKenzie

Dit is een oefenmethode die gericht is op aandoeningen van de wervelkolom en m.n. van de tussenwervelschijf (hernia/hernia-achtige klachten)

Deze methode doet vooral een beroep op de zelfwerkzaamheid van de patiënt, na instructie van de therapeut.

Voor meer informatie: www.mckenzie.nl

Jones technieken

Middels deze zeer milde technieken, gericht op tender points (zeer gevoelige, pijnlijke punten, in alle weefsels voorkomend) die de pijn en spanning onderhouden, is het mogelijk om direct een forse afname van deze pijn en spanning te bewerkstelligen.

Voor meer informatie: www.jiscs.com

Triggerpoints en dry-needling

Het behandelen van triggerpoints heeft als doel het verminderen van een te hoge/pijnlijke spanning in de spieren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van druk van duim en/of vingers (vergelijk met acupressuur) of van acupunctuurnaalden (dry needling).

Voor meer informatie: www.dryneedling.nl

Dysfuncties van het kaakgewricht

Het is nog niet algemeen bekend dat hoofdpijn en nekklachten (mede) veroorzaakt kunnen worden door problemen van het kaakgewricht.